Team

Maak kennis met het team van de Olijfboom.

In de keuken

Jurgen de Boom

Jurgen is samen met Mieke eigenaar van de Olijfboom. Als chef-kok is hij verantwoordelijk voor het feit dat alle gasten een topavond hebben.
Jurgen is gek op langoustines, zijn favoriete ingredient.
Naast de vele uren die hij in de Olijfboom te vinden is, ontspant hij op de golfbaan.
Quote: ' Iedere avond waarop ik voor mijn gasten mag koken is een feest.'

Liquenda Heiden

Liquenda is de sous-chef en de culinaire rechterhand van Jurgen.
Patisserie is echt haar ding. Ze kan enorm blij worden van hazelnoot schuimtaart of een warme chocoladetaart met huisgemaakte advocaat.
Het liefst werkt ze met de mooiste producten om haar gasten een mooie beleving te geven.
Quote: ‘Geen stress, komt goed.‘

Daniƫl Elsau

Daniel is net klaar met zijn opleiding en een eenjarige aanvullende opleiding tot gespecialiseerd zelfstandig werkende kok. Daniel versterkt ons team voor 4 dagen in de week. Naast koken zijn films, hardlopen, fotografie en reizen zijn hobbies.
Quote: 'Geen doel? Geen toekomst!'

Benjamin Feijen

Benjamin maakt alles weer blinkend schoon. Vijf jaar lang bemant hij iedere vrijdag en zaterdag de spoelkeuken, een onmisbaar onderdeel van onze keuken.
Als hij niet bij de Olijfboom werkt dan gaat hij naar school in Breda waar hij een toerisme opleiding volgt.
Elke zaterdag voetbalt Benjamin bij bvv Barendrecht
Quote: 'Het is weer weekend!’

Aan tafel

Mieke de Boom

Mieke is, naast eigenaar van de Olijfboom, ook de Maitre en dus verantwoordelijk voor de goede sfeer in het restaurant. 

'Ik heb een mooi leven met een prachtig restaurant een heerlijke dochter en een lieve man.'

Quote: Wees jezelf er zijn al zoveel anderen,ennnnnnnn geniet nooit met mate!

Mark van der Post

Mark is sommelier in de Olijfboom. Naast zijn baan studeert hij voor vinoloog. Het is dus geen verrassing dat naast voetbal Mark’s grote passie wijn is.
Zijn favoriete gerecht zijn coquilles met Ibericoham, maar alleen zoals de chef ze maakt.
Quote: ‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.’

Krystle Gouman

Krystle is gastvrouw bij de Olijfboom. Al op jonge leeftijd hielp ze mee op feestjes om mensen een leuke en gezellige avond te geven. Werken in de horeca was een logische stap en eentje waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft.
Haar lievelingsgerecht is Softshell krab gefrituurd in de tempura. Samen met Mieke doet ze zeer fanatiek aan ‘Bootcamp’, een zeer intensieve manier van outdoor fitness.
Quote: ‘Het zweet staat op mijn voorhoofd!’